Днес в Говори сега с Maya Kostadinova

Featured Video Play Icon

Днес в Говори сега с Maya Kostadinova

Днес в Говори сега с Maya Kostadinova:
България е на кръстопът и трябва да избере между Евразия и Запада. Може би това не се осъзнава от много хора в момента, но такъв е историческият момент.
При влизането си в парламента всеки един народен представител би следвало да защитава българския интерес. Да има референдум за НАТО, което в момента всъщност ни пази от това Путин да реши да нападне страната и да има референдум за еврозоната – това го намираме за изключително популистко.
Всеки трябва да бъде много внимателен за всяка дума, която изричаме по темата Македония. Президентът и господин Трифонов, както виждате, не проявяват такъв такт. Има и много други политици, които си взеха за дъвка темата Северна Македония.
Например вече забравеният Каракачанов – всъщност ВМРО и Каракачанов подклаждаха темата, докато бяха в коалиция с ГЕРБ. Кой според Вас е подписал на македонски език договорите, там където пише “македонски език”, за присъединяване на Македония към НАТО? Каракачанов. Това е голяма част от лицемерието на българските политици.
ИТН са тези, които рязко промениха посоката, в която въобще решиха да участват в управленската коалиция. Очевидно там беше задействан определен план. Това се случва точно в момента, в който бяха ударени едни от най-големите хранилки на подземния свят. Очевидно това е притеснило много хора.
ИТН вече не съществува. Само днес 5 или 6 техни организации са ги напуснали в няколко населени места. Господин Слави Трифонов сам уби организациите. И не това е проблемът. Проблемът е, че бяха предадени надеждите на хората. Всички, които през 2020-та година протестираха.
Срам за българския парламент, срам за политическия елит, доколкото можем да говорим за елит, е това, което се случва последните седмици. Не е нормално в НС почти да няма ден в който двама депутати, например, да не се сбият, да няма спречквания. Поведението на част от парламентарните групи, изразните средства, които те използват са извън всякакви цивилизовани рамки.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.