Прокуратурата и МВР министъра действат като класически мутри

Прокуратурата и МВР министъра действат като класически мутри

На извънреден брифинг на премиера се оказа, че прокуратурата и МВР министъра са действали като класически мутри – в резултат на натиск от тяхна страна гл. секретар на МВР Живко Коцев е подал оставка.
Прокуратурата и МВР министъра са функция на Пеевски. А заповедта за отстраняването на Коцев има една цел – “правилно” провеждане на изборите, по правилата на г-н Пеевски.
Отстраняването на Коцев е брутално – обиски в офиса и дома му, изземване на телефони, заплахи. В типичния стил на Пеевски (който уж санкциониран по Магнитски се оказва мощен покровител на няколко министри, сериозна част от съдебната система и регулаторите) операцията се провежда в безпардонен, арогантен стил.
Въпросите:
– Каква е ролята на гл. прокурор Сарафов за натиска оказан върху Коцев?
– Каква е ролята на Пеевски за оставката?
– Защо МВР министърът излъга на закрито заседание на парламента, че Пеевски не е оказвал натиск върху него за назначения в МВР?
– Възможно ли е Пеевски да си поръчва акции на прокуратурата в различни държавни институции, за да бъдат удряни неудобни?
Гл. секретар Коцев постъпи достойно и оттегли оставката си. Ако сега съдебната система работеше Сарафов и Пеевски трябваше да бъдат разпитани за ролята им в тази атака срещу държавността. А Сарафов трябва веднага да подаде оставка, защото ясно показва, че и той както преди Гешев служат не на страната си, а на стария господар – Пеевски.
Не трябва да имате никакви илюзии – случващото се днес и това, което предстои е отчаяният вой на Пеевски да запази контрола си върху институциите в България – съд, прокуратура, МВР, регулатори. На това трябва да се сложи край!
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.