Българското правителство обслужва единствено българските интереси

Featured Video Play Icon

Българското правителство обслужва единствено българските интереси

❗Българското правителство обслужва единствено българските интереси. И това го доказва фактът, че енергийните доставки на природен газ са осигурени. Да сравним това със ситуацията през 2009 г., когато страната остана без газ, топлофикациите бяха принудени да преминат на мазут, заводи спряха да работят. Такова нещо няма да се повтори, газ ще има – това е българският интерес.
❓Защо газът спря първо в България и Полша? Чисто формалната причина е, че при нас първи настъпиха падежните дати за разплащане. Плащането в рубли нарушава санкциите на ЕС спрямо Русия. Легендата за Русия и Газпром, като надежден доставчик на природен газ за Европа, рухна пред очите ни.
❌България се намираше във васално състояние, подчинена на Русия и на Путин. Българските данъкоплатци платиха 3 млрд. лв., за да може един газопровод да заобиколи Украйна и от Турция да влезе в Сърбия, просто преминавайки през нашата територия.
👉Много отдавна България трябваше да се възползва от доставки на азерски газ и ние многократно сме настоявали за това. През тази година България ще получи над 1 млрд. куб.м азерски газ, което е ⅓ от потреблението ни. Бившето ръководство на “Булгаргаз” саботираше доставките на азерски газ, който е 4-5 пъти по-евтин от руския.
👉Очевидно е, че решението на “Газпром” е политическо, тъй като българската страна си изпълнява договора за доставки и е платила всички поръчани количества газ. Проблемът е когато български институции и политици работят за интереса на Путин.
👉Румен Радев трябваше да попита Владимир Путин “Защо спряхте газа?”. Изглеждаше странно, че се обръща към българското правителство, а не към човека, който е виновен за спирането на доставките. В този момент Радев изглеждаше като част от екипа на Путин.
❗Трябва да престанем с този навик за навеждане пред путинова Русия. Ако ние искаме да имаме силна икономика, трябва да имаме сигурни доставчици на енергия. Дълги години ни е втълпявано, че без Русия не можем да имаме газ. След разговорите в Брюксел ще стане ясно, че цената няма да е много по-различна от това, което получавахме от Русия.
✅Решението за предоставяне на оръжия ще бъде гласувано следващата седмица в Народното събрание. Тук не става въпрос за въвличане на България във война. Да видим, например, Турция, която доставя оръжия на Украйна, която затвори Босфора за руски военни кораби и която затвори небето си, без това да повлияе на отношенията с Русия.
👉Като вносител на предложението за военна помощ, вече втори месец от Демократична България се борим да убедим партньорите си. Нека припомним, че само преди няколко дни, по време на заседание на Външна комисия, всички коалиционни партньори гласуваха против. Днес ситуацията е различна и се надявам следващата сряда да имаме официално решение на Народното събрание.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.