Силното слънце през август съвсем е напекло Копейкин

копейкин русия

Силното слънце през август съвсем е напекло Копейкин

Силното слънце през август съвсем е напекло Копейкин и опитите за манипулации на публиката вървят с пълна сила. Не, Русия не е в топ 5 на икономиките в света, дори не е в топ 10. Като обем на БВП Русия е сравнима с икономиката на Испания, а на глава от населението с България и Румъния. И това въпреки огромния износ на петрол, газ и други полезни изкопаеми.
За капак $1 вече е равен на 100 рубли. Структурата на износа на Русия е като на бананова република – предимно полезни изкопаеми, почти липсват стоки с висока добавена стойност.
За първите 7 месеца на 2023 г. Русия има рекорден дефицит в бюджета, срив на чуждите инвестиции и срив на приходите от петрол (основните постъпления в бюджета). За сметка на това страната твърдо е в топ 50 в корупционните индекси.
Санкциите работят. Могат да работят и по-добре. А най-добре е да няма санкции. За целта Путин трябва да си изтегли войските от Украйна, да плати репарации и да бъдат осъдени военнопрестъпниците. В противен случай в близките 2-3 години икономиката на Русия може да се сравнява отново с тази на Белгия, както в края на 90-те години.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.