Президентът, който има нужда от врагове, за да блесне

rumen radev

Президентът, който има нужда от врагове, за да блесне

Президентът, който има нужда от врагове, за да блесне.
Президентът, който се предполага да обединява, а няма нито една реч, в която да не противопоставя едни българи на други.
Президентът, който говори за България, така че да се сещаме за Русия.
Президентът, който не се срамува да използва годишнината от Шипченската епопея, за да си разгърне политическата платформа, която – каква изненада! – е платформа на разделението, отново.
Същият този президент нарича демократичните процеси “сглобкаджийство”. Какво излиза? Излиза, че да подменяш историята ни с руска пропаганда е демокрация, а да се опиташ да закрепиш държавата не е.
Единението, г-н Радев, не е единичен революционен акт, а е всекидневно усилие да намериш общо и да се разбереш за важните неща дори с онези, които не са на твоето мнение, но са ти съграждани. Това е демокрацията. След 5 (пет) поредни парламентарни избори ние в парламента това правим – разговаряме и търсим път към реалното зашиване на разпокъсаната обществена тъкан. Да, невинаги е красиво. Не става да го напишеш върху знаме. Но е реална работа за България, в сегашно време, тук и сега. Патриотизмът е в реално свършените неща. В делата, не в речите. И със сигурност не в речите, сеещи разделение от институция, създадена да обединява.
Светла да е паметта на опълченците ни, храбро защитавали Шипка!
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.