В неделя с номер 14!

В неделя с номер 14!

Имаме грешки, това е сигурно. И не са малко, нито са малки. Но в нито един момент, под никакъв натиск, не сме изменили на посоката си, която е и посоката на България – нормална, европейска, просперираща България. Никога не се отказахме от реформите. Защото те не са “наши”, това не е бюджетът “на Асен Василев”, това не е “конституционната реформа на Христо Иванов” – това са реформите на България.
Няма как просперираме, докато държавата се източва по корупционни канали. Няма как да спрем корупцията, докато не реформираме съдебната система и регулаторите. Няма как да сме пълноправни членове на ЕС, ако институциите ни са пробити и овладени.
Затова, когато отказахме да направим компромис с реформите, ГЕРБ и ДПС провалиха ротацията. Ето защо в тази кампания всичката кал се изсипва в наша посока. Защото никой друг не застрашава модела на овладяната държава. Ако ние наистина бяхме “пили турско кафе”, ако наистина се бяхме “разбрали” с ГЕРБ, нямаше да сме на избори днес.
И ако се чудите какъв беше тогава смисълът от “сглобката”, като сега пак сме на избори, отговорът е съвсем прост: за 9 месеца в сглобка придвижихме страната по-напред, отколкото ГЕРБ за 12 години.
✅Прокарахме конституционните промени, които са основата за да ликвидираме корупционния модел и които дадоха ясен знак на Европа.
✅Извървяхме огромни крачки към Еврозоната и сме на път да покрием изискванията за влизане.
✅Постигнахме сериозен напредък в енергийната независимост и сигурност на страната, въпреки многократните заканите, че ще стоим на студено и тъмно.
✅Реализирахме забележителен икономически растеж, въпреки истериите, че държавата била пред фалит. От 2009 до 2020 България се доближава към европейското икономическо ниво с 1% на година. С промяната в управлението, само за последните три години скокът е 10%.
✅Повишихме доходите – в последните две години сме на първо и второ място по реални доходи в ЕС, а заплатите и пенсиите растат по-бързо от инфлацията (16,8% ръст, при инфлация 3%).
✅Разпределихме рекордни средства към регионите – с програмата за общо 1,7 млрд. лв. през 2024 г. общините ще могат да инвестират в най-належащото. За сравнение – по времето на ГЕРБ средствата, реализирани от общините са по-малко от 200 млн. за 4 години.
Сега въпросът е: ще оставим ли като общество корупционният модел да се презареди и да ни завлече назад, или ще отстояваме постигнатото и ще вървим напред? Ако не искате да живеете в корупционния застой на миналото, гласувайте с 14 в неделя!
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.