Борисов попадна под политическия чехъл на Пеевски и Слави Трифонов

Борисов попадна под политическия чехъл на Пеевски и Слави Трифонов

Подготовката за правителство на ГЕРБ и ДПС започна още в предизборната кампания с едно своеобразно „роуд шоу“ на Пеевски и Борисов, в което се появяваха заедно, срещаха се с министри, с кметове, снимаха се, раздаваха пари.
Планът обаче забуксува. ГЕРБ са първа политическа сила, но по-скоро загубиха от тези избори. Въпреки победата, те имат един депутат по-малко и то при увеличена несигурност в парламента.
За ПП-ДБ не съществуват никакви условия да подкрепим или да участваме в преговори за правителство на ГЕРБ. Борисов, под натиска на Пеевски, провали ротацията, а в предизборната кампания окончателно изгори всички мостове за реформаторско управление, излъчено от 50-ото Народно събрание.
ПП-ДБ не изневерихме на принципите си. Ако бяхме, първо, правителство все още щеше да има, второ, ако наистина бяхме изневерили на нашите принципи, Пеевски щеше да използва това нещо срещу нас. Щяхме да бъдем атакувани, доста неща щяха да бъдат изкарани. Въпреки допуснатите грешки, ние не предадохме избирателите си и това се потвърждава от факта, че 300 хил. души не излязоха да гласуват за коалицията, но и не гласуваха за друга формация.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.